Zoek de lichtpuntjes

Voor de een is februari een maand van grauwe dagen, kou, veel binnen zitten en weinig leuke dingen doen. Voor anderen is het de maand van de liefde (Valentijnsdag), van dagen die steeds iets lichter worden en vooruitkijken naar de komende lente. Waar hoort u bij?

Na een paar maanden slecht weer en kou hebben veel mensen last van een gevoel van neerslachtigheid. De langdurige lockdown en geldzorgen door de hoge inflatie werkt ook niet mee. Het is dus helemaal niet gek als u zich niet zo lekker in uw vel voelt zitten als normaal. 

De kunst is om op zoek te gaan naar lichtpuntjes waar u zich op kunt richten. Die hoeven helemaal niet groot te zijn om wel een groot effect te hebben. Een kaartje sturen naar iemand en een kaart terugkrijgen, een wandeling maken en de eerste sneeuwklokjes tegenkomen, een lekker soep maken en die delen met de buren. Het klinkt eenvoudig maar het blijkt toch verrassend effectief.

Er zijn deze maand ook letterlijk lichtpuntjes want waar de zon begin januari pas om kwart voor negen ‘s ochtends opkwam en alweer om half vijf ‘s middags weer onder ging, is op 18 februari de zon al om kwart voor acht op en gaat hij pas om zes uur ‘s avonds weer onder. 

Gelukkig kent februari ook nog een dag die écht in het teken staat van positiviteit en liefde: Valentijnsdag. Gebruik die dag om uw vrienden, buren, kinderen, kleinkinderen en desnoods de postbode te laten weten wat ze voor u betekenen. Wie liefde geeft, krijgt liefde terug. 

Tot slot hebben veel mensen in de wintermaanden last van een tekort aan vitamine D en juist deze vitamine draagt bij aan ons humeur. Door elke dag 1 á twee druppeltjes of tabletjes in te nemen met vitamine D zorgt u dat het tekort wordt aangevuld en houdt u een eventuele winterdepressie op afstand.