Bewegen zonder budget

Bijna iedereen weet dat bewegen erg gezond is en neemt zich regelmatig voor om daar wat vaker aandacht aan te besteden. Maar voor veel mensen is een abonnement op de sportschool erg duur. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om elke dag genoeg te bewegen zonder uw portemonnee te hoeven pakken.
 

Trainen met YouTube

Dure personal trainers zijn echt niet nodig. Op YouTube zijn vele video’s te vinden met oefeningen die u gewoon thuis kunt uitvoeren. Zoek op ‘low intensity workout’ als u nog niet zoveel ervaring hebt en op ‘medium of high intensity workout’ wanneer u al wat meer conditie hebt opgebouwd. Als u deze oefeningen om de dag minimaal een kwartier doet, zult u merken dat u zich snel een stuk fitter voelt.
 

7 Minute Workout-app

Het lijkt onmogelijk, maar als u 7 minuten per dag een aantal opeenvolgende oefeningen doet, traint u de
belangrijkste spiergroepen voldoende om uw lichaam sterker te maken. Er zijn heel veel soorten ‘7 minute workout apps’ beschikbaar die u gratis of voor een klein bedrag op uw telefoon kunt zetten. Vaak bieden de apps ook de mogelijkheid om u elke dag op een vast moment een herinnering te sturen ter motivatie. 
 

Dagelijkse klusjes

Bewegen is bewegen. Dus ook stofzuigen, de trap op lopen, boodschappen tillen en allerlei andere dagelijkse dingen. Zonder dat u het door hebt, beweegt u al heel wat af. Ook de keuzes die u dagelijks maakt kunnen u helpen meer te bewegen. Neem de trap in plaats van de lift en ga lopend of fietsend uw boodschappen doen in plaats van met de auto. Ook ramen lappen, de afwasmachine uitruimen, de was ophangen en de koelkast schoonmaken tellen allemaal mee in uw dagelijkse bewegingsroutine.
 

Sporten via het werk

Steeds meer werkgevers vinden het belangrijk dat hun werknemers gezond zijn en dragen hieraan bij met een financiële vergoeding voor de sportschool of sportclub. Sommige werkgevers organiseren zelfs lunchwandelingen of andere sportieve activiteiten voor hun werknemers. Vraag er eens naar bij de HR-manager of P&O-medewerker van uw werk.
 

Wandelen, fietsen of hardlopen

Zwetend met 20 anderen in de sportschool staan of toch liever de natuur in. Bewegen in de natuur is niet alleen
goed voor uw lichaam maar ook voor uw hoofd. Elke dag een half uurtje naar buiten op de fiets of lopend is een zeer goede gewoonte. Vindt u het gezelliger om samen met iemand te gaan, zoek dan een wandelmaatje in de buurt. Dat helpt ook om elkaar te motiveren om, ook met minder mooi weer, er toch even op uit te gaan. Vergeet niet onderweg lekker om u heen te kijken. 
 

Begeleiding bij beweging

Voor sommige mensen is het door ziekte of ouderdom niet haalbaar om dagelijks voldoende te bewegen. In zo’n situatie is de juiste begeleiding door een fysiotherapeut aan te raden. Neem hiervoor even contact op met de huisarts.