Zoek hulp voor uw kind. Ga naar de huisarts.
Op de website Help! Mijn dierbare is verslaafd vindt u informatie over het omgaan met een verslaafd kind. U kunt zich hier ook aanmelden voor een informatiemiddag of telefonisch advies krijgen.
Neem contact op met Mijn kind is verslaafd. Zij bieden toegankelijke coaching en begeleiding voor ouders.
U kunt ook bellen met de Alcohol Infolijn of Drugsinfo.
Of neem contact op met Terwille.
Uw huisarts kan u doorverwijzen. Of ga naar de inloopochtend van Brijder Verslavingszorg. Dit kan iedere werkdag.
Inloop ma t/m vr 9.00 - 14.00 uur
Telefonisch bereikbaar ma t/m vr 9.00-12.00 uur
De Alcohol Infolijn geeft anoniem betrouwbare informatie en adviezen over alcohol. De Alcohol Infolijn is neutraal en alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Een gesprek met een medewerker is mogelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor informatie over alcoholverslaving op de website van het Trimbos-instituut of op de Alcohol Informatielijn. Iedereen die wil stoppen met drinken, is welkom bij de Anonieme Alcoholisten.
Informatie over drugsverslaving vindt u op de website Drugsinfo. Bezoek de website Drugsondercontrole voor anonieme online hulp.
Ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.
Wilt u zelfstandig stoppen met alcohol, roken, drugs of gokken? Kijk dan op de websites van Jellinek en Brijder voor online zelfhulp.
Bent u verslaafd en voedt u kinderen op? Kop Op Ouders helpt bij de opvoeding met informatie, tips, cursussen en verhalen van anderen.
Voor verslavingszorg maakt u een afspraak bij Brijder. Christelijke verslavingszorg vindt u bij Terwille.
Voor hulp/informatie in geval van alcoholproblemen is de AA Hulplijn 24 uur per dag beschikbaar via 085 104 53 90 (lokaal tarief).
Inloop ma t/m vr 9.00 - 14.00 uur
Telefonisch bereikbaar ma t/m vr 9.00-12.00 uur
Op de website Praten met u kind staat informatie voor ouders. Bijvoorbeeld over roken, alcohol, blowen en gamen. U vindt er ook tips om er met uw kind over te praten.
Kijk ook op de website Opvoeden. Praat met andere opvoeders. Bij GGD Hollands Noorden krijgt u uitleg en advies. Zij kunnen u ook doorverwijzen naar een spreekuur of specialistische hulp. Op de website vindt u folders met tips voor een goede aanpak.
Maak telefonisch een afspraak voor het opvoedspreekuur van ma t/m vr van 8.30-16.30 uur.
Gratis online cursus over praten met uw kind over gevoelige onderwerpen zoals alcohol, roken, seks, voeding, blowen en veiligheid.