Bijscholen

Op de website Taal voor het Leven vindt u oefeningen en cursussen. Ook kunt u er een taalvrijwilliger vinden. Een taalvrijwilliger is iemand die u helpt met lezen en schrijven. Oefen uw spelling op de websites Beter Spellen of Spelling.nl.

Het ROC heeft cursussen voor mensen uit Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven. Ook voor mensen uit een ander land zijn er taalcursussen Nederlands. U kunt in de bibliotheek terecht voor het taalcafé en een leeskring. Op de website vindt u meer informatie over taalactiviteiten.


Onderwijs voor volwassenen heet voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Via vavo kunt u een diploma of deelcertificaat halen op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau. Kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie.

Ook bij LOI, NTI of NHA kunt u een middelbare-schoolexamen doen.

LOI

Website
www.loi.nl

NTI

Website
www.nti.nl

NHA

Website
www.nha.nl
Telefoonnummer
077 306 70 00

Rijksoverheid - volwassenonderwijs

Website
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/volwassenenonderwijs

Vraag bij de gemeente wat er mogelijk is. De gemeente helpt u ook als u geen uitkering krijgt. Bij een sollicitatietraining oefent u met brieven schrijven en gesprekken voeren. Ook werkt u aan uw cv. Hiermee vergroot u uw kans op werk.

Neem contact op met de gemeente voor een gesprek met een consulent. U kunt ook de brochure Tips bij solliciteren ophalen. Bij Werkplein Alkmaar krijgt u uitleg, advies en begeleiding.

Werkplein Alkmaar

Openingstijden: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur.

Bezoekadres
Tingietersweg 6
2031 ES Haarlem
Website
www.werkpleinalkmaar.nl
E-mailadres
info@lionheadhr.nl

Gemeente Den Helder - bezoekadres Sociaal Domein

Openingstijden balies Klantcontactcentrum:

Alleen open voor dringende zaken op afspraak vanwege coronavirus.

  • maandag, dinsdag en woensdag: 8.30 - 17.00 uur (op afspraak)
  • donderdag: 8.30 - 19.30 uur (op afspraak)
  • vrijdag: 8.30 - 12.00 uur (op afspraak)

Bezoekadres
Kerkgracht 1
1782 GJ Den Helder
Website
www.denhelder.nl
Telefoonnummer
14 02 23

Kijk eens op de website van de Nationale beroepengids. Daar vindt u een overzicht van alle opleidingen, cursussen en trainingen. De Open Universiteit heeft ook een groot aanbod. Kijk voor een vakopleiding bij u in de buurt op de website KiesMBO.

Weet u nog niet precies welke opleiding u wilt gaan doen? Doe dan een Beroepskeuzetest. Kijk ook op de websites Opleiding & Beroep.

Misschien krijgt u geld van de overheid voor het volgen van een opleiding. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid - Nederland leert door en Rijksoverheid - STAP-budget.

Wilt u wel studeren, maar geen examens doen? Volg colleges bij het HOVO Alkmaar. De cursussen en de prijzen staan op de website. Of stuur een e-mail en vraag om de folder.

De Volksuniversiteit Den Helder heeft leuke creatieve en leerzame cursussen. Bijvoorbeeld over sociale vaardigheden, cultuur en wetenschap. U vindt er ook computer-, taal- en kookcursussen. De Open Universiteit biedt gratis cursussen aan.

Kijk eens bij de LOI, NTI, NCOI of NHA. Het aanbod is heel groot.

Opleiding en Beroep

Website
www.opleidingenberoep.nl